انجازات المركز

اسم الباحث

البحث

د.ابتسام نجم عبد الله

Large Amount of Data GIF Image encryption with high security using path-based animation

Different Control systems parametric Identification using Neural Networks

Broad Casting Techniques study of Digital video through Internet

د.ابتسام نجم عبد الله

E. Najim, A. Al.Thamir, and S. Twfiq, "Path Planning and Control for Robot Arm Using Neural Networks", Third Annual Conference for Postgraduate Student's Researches, University of Technology, Baghdad, 25 October, 1999.

د.ابتسام نجم عبد الله

E. Al Shemmary, G. Al Kindi, W. Sa'id and M. Al Hassany, "An Approach to Fingerprint Image Enhancement and Post-Processing Technique", Proceedings of the First Conference for Pure and Applied Sciences, University of Kufa, pp.1-9, 12-13 March, 2008.

د.ابتسام نجم عبد الله

E. Al Shemmary, G. Al Kindi, M. Al Hassany and W. Sa'id, "Classification of Fingerprint Images Using Neural Networks Technique", Proceedings of the Third Annual Conference for Applied Sciences, University of Babylon, 21 May, 2008.

د.ابتسام نجم عبد الله

Hind R. Mohammed, Ebtesam N. Al-Bistenchy, Ameer Abd, "Large Amount of Data GIF Image Encryption with High Security using Path-based Animation", Scientific Journal of Education Collage, University of Thi-Qar, pp.1-9, Nov. 11, 2010.

د.ابتسام نجم عبد الله

E. Al-Bistenchy, "Broadcasting Techniques of Digital Video through Internet", Iraqi Association of Information Technology, University of Al Mustansirya, Apr. 4, 2011.

د.ابتسام نجم عبد الله

E. Al-Bistenchy, "Different Control Systems Parametric Identification Using Neural Networks", Kufa Journal for Maths. And Computer Science, University of Kufa, Oct. 6, 2011.

د.ايمان عبد المالك الحلو

speeding-up fractal color image compression using moments feature Based on symmetry predictor

د.ايمان عبد المالك الحلو

speeding-up FIC based on symmetry prediction using moments feature order (1) and(2)

د.ايمان عبد المالك الحلو

Isometric Process Behavior in Fractal Colored Image Compression using Moments Features

A study of Isometric Process Applied to Fractal Color Image Compression

د.ايمان عبد المالك الحلو

Isometric Process Behavior in Fractal Color Image Compression by Zero-Mean Method

Fractal color image compression By Adaptive Zero-Mean Method

Color FIC By Adaptive Zero-Mean Method

Speeding-Up Color FIC using Isometric Process based on Moment Predictor

Fractal Color Image Compression

Color FIC by Zero-Mean Method

Speeding-up Fractal Colored Image Compression Using Moments Features

The Rate of Exposure to the Breast During Mammography

Visual Acuity as a function of Age and Sex

Radiation Exposure during Diagnosis by Mammography

د.ايمان عبد المالك الحلو

Exposure Rate Measurements of the Natural Background Radiation in the College of Science

Reliability of Response in Audiometric Measurements is one Source of Errors

Determination of the Normal Hearing Threshold Level of Najaf City Population

د.ايمان عبد المالك الحلو

The Difference in the Determination of Normal Hearing Threshold Level Between Left and Right Ears in Different Age Groups of Both Sexes

د.ايمان عبد المالك الحلو

The Effect of Age and Sex in the Determination of the Normal Hearing Threshold Levels

د.ايمان عبد المالك الحلو

Exposure Rate Measurements of the Natural Background Radiation in the College of Medicine Kufa University

Speeding-up Fractal Colored Image Compression Using Moments Features

بشار ضياء نور
زينب دلف غثيث

Reality of E-Learning and Its Applications with University of Kufa

اعمال اخرى مناطة بمركز البحث والتأهيل المعلوماتي

مشروع الطاقة البديلة-الطاقة الشمسية
تبنت الجامعة عدد من المشاريع الخاصة باستخدام الطاقة البديلة لتشغيل التطبيقات المهمة في الجامعة مثل منظومات المؤتمرات الفيديوية ومختبرات الحاسوب وتم انجاز كل الأعمال الخاصة بالمنظومات من قبل الكوادر الهندسية في مركز البحث والتأهيل ألمعلوماتي  وتتمتع منظومات الطاقة الشمسية بمحاسن عديدة كونها منظومات صديقة للبيئة وطاقتها مجانية ولا تصدر أي صوت أو إزعاج عند تشغيلها ولا تحتاج إلى صيانة فقط تحتاج إلى حسن الاستخدام ومسح الألواح من الغبار بين فترة وأخرى , وفيما يلي المنظومات التي أنجزتها الجامعة .

• منظومة الطاقة البديلة (الشمسية ) للأقسام الداخلية .
  • منظومة رئاسة الجامعة
  • منظومة القاعة الفيديوية في مركز البحث والتأهيل ألمعلوماتي
  • منظومة القاعة الفيديوية في كلية الطب
  • منظومات الإنارة (outdoor lightning system)

فريق العمل
يتكون فريق العمل الذي اخذ على عاتقه تصميم وإعداد ونصب وتشغيل هذه المنظومات من ثلاثة موظفين  في مركز البحث والتأهيل ألمعلوماتي وهم :

• المهندس وجيه جودي كاظم
  • فني ميثم عبد الخالق حسين
  • مبرمج حسين عبد علي سعيد

مشروع كاميرات مراقبة بوابات الجامعة
قامت كوادر المركز بالاشراف على تنصيب كاميرات المراقبة لبوابات الجامعة – المجمع الرئيسي، وهي مجموعة كامرات محلية لتساعد الجهات الامنية في مراقبة الدخول والخروج من خلال البوابات الرئيسية للجامعة.

الكادر المشرف

• مبرمج لؤي محمدرضا كاظم